top of page

nieuw project: Dit ben ik


We zijn er klaar voor! Ons groepje peuters heeft zich weer mooi gevormd en tot november blijft ons groepje hetzelfde.


Deze week zochten we samen met de kindjes waar ze zoal mee bezig zijn. We onderzochten auto's, buiten spelen, werkvoertuigen, sporten, dansen, beweging...


Tot ik plots een liedje begon te zingen waarbij iedereen stil werd en mee deed.

Dit zijn mijn wangen, en dit is mijn kin.

Dit is mijn mondje met tandjes er in.

Dit zijn mijn oogjes, mijn oortjes, mijn haar.

Nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar.
Dat bracht ons op het idee om te starten met het project: Dit ben ik.


Wat gaan we dan de volgende weken allemaal doen?

We beginnen met ons gezichtje. We leren waar onze neus, ogen, oren,.... zitten. Wij kijken naar de kleur van ogen, en poetsen flink onze tanden.


Daarna stappen we over op het hele lichaam.

We gaan spelen met scheerschuim en gaan verven met ons hele lichaam, we kammen elkaars haar, we gaan kijken hoe groot iedereen is, en hoe zwaar. We maken een echt zelfportret, we maken een afdruk van onze handjes, we verven met onze voetjes. We leren 'haartjes'knippen met onze schaartjes en lakken onze nagels.


We gaan kijken naar de emoties. Wat is blij, bang, boos en verdrietig, en gebruiken hiervoor het kleurenmonster.


Het worden dus weer leuke en drukke weken voor onze kleintjes.


Tot maandag!!!!!
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorleesweek

Dag mama en papa, vandaag start de voorleesweek, dus namen we de boekjes erbij. we keken vol interesse naar de prentjes. Bille is vandaag een kleine slaapkop, we hebben hem toch maar even wakker gemaa

Alles gaat terug zn gangetje

Vandaag was het een rustig daggetje. Met 11 kindjes en 4 begeleiders, was er genoeg aandacht voor iedereen. Ik hoor jullie al denken... 4 begeleiders? Ja hoor, Vandaag zijn An, Mieke en Liesel alledri

Comentarios


bottom of page