top of page

een dagje bij de peuters


7.15 de deuren van Boembabeloe gaan open. Letterlijk. De deur naar de tuin gaat ook open, want we mogen ineens buiten spelen.

9.00 iedereen is er. Welkom. We spelen eerst gezellig nog een half uurtje buiten.

9.30 de kindjes die graag naar binnen willen, mogen mee naar binnen. Tijd voor een propere luier. De anderen mogen nog wat buiten blijven.

10.00 iedereen is binnen. Samen drinken we een lekker tasje verse soep.

10.30 we lezen een verhaal en liezen samen wat we nog gaan doen


Daarna is het tijd voor een activiteit. We ontdekken met scheerschuim of met bellen. We verven met tandenborstels of scheuren papier. We stapelen cadeautjes of leren gooien met ballen. Reisje rond de wereld of toch liever puzzelen. De playdoh ligt ook al klaar of maken we liever egels van klei...

De keuzes zijn dus eindeloos en de gekozen activiteit ligt ook niet vast voor iedereen. Misschien ontdekt er wel iemand iets nieuws dat hij kan doen met het materiaal dat er voor handen is...

In ieder geval, pret verzekerd.

Om 12 uur knorren al onze buikjes en gaan we aan tafel. Samen nemen we onze bordjes klaar en doen we onze slabben aan. We leren zelf ons eten opscheppen en zelf keuzes maken.

Daarna krijgt iedereen nog eens een propere luier, en om 13 uur zijn we uitgeteld en gaan we naar ons bedje. Zo lang het weer het toe laat, slapen we met alle deuren open. Frisse buitenlucht tijdens ons dutje kan echt goed doen.


Wanneer we dan allemaal wakker zijn, gaan we weer naar buiten. Daar kunnen we met onze auto's rondrijden, stenen of bladeren verzamelen met de vrachtwagens of in het huisje spelen. De zandbak gaat open en de pret kan beginnen.


Om 16 uur zijn onze buikjes weer klaar voor een verse dosis vitamientjes. We kiezen zelf ons stukje fruit en eten zo veel we willen.

Daarna spelen we nog vrij tot onze ouder(s) ons komen halen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorleesweek

Dag mama en papa, vandaag start de voorleesweek, dus namen we de boekjes erbij. we keken vol interesse naar de prentjes. Bille is vandaag een kleine slaapkop, we hebben hem toch maar even wakker gemaa

Alles gaat terug zn gangetje

Vandaag was het een rustig daggetje. Met 11 kindjes en 4 begeleiders, was er genoeg aandacht voor iedereen. Ik hoor jullie al denken... 4 begeleiders? Ja hoor, Vandaag zijn An, Mieke en Liesel alledri

Comments


bottom of page