top of page

Onze visie

onze visie

In Boembabeloe concentreren we ons op 5 basispijlers:

1. Ontdekken: Ik ontdek de wereld op mijn niveau en hoe ik wil. Ik mag overal mee spelen en geef zelf aan wat ik graag wil doen.

Er worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden in ons kinderdagevrblijf. Hierbij primeert wel telkens het proces en wordt er minder gelet op het eindresultaat. We vinden het belangrijk dat kinderen kunne ontdekken en beleven, en passen onze activiteiten hieraan aan. Zo zullen we steeds nieuwe materialen aanbieden ( vb. Bloem en water, verf en zand, scheerschuim,...) om de verbeelding te prikkelen.

 

2. Taal: Samen lezen, zingen, praten en benoemen. Door veel voor te lezen en prenten te benoemen, laten we de kinderen zowel passief als actief taal gebruiken. Er worden ook vele liedjes gezongen en gebaren gebruikt om het plezier te tonen in het gebruik van taal. Zo wordt praten een spel en zullen kinderen meer proberen.

3. Wennen: Samen met mama en papa krijg ik de kans om me hier goed te voelen. Ook als ik groep verander zijn mama en papa er om me mee te ondersteunen. Voor de opvang start, mogen mijn ouders een aantal keren samen met mij in de creche komen spelen. Zo leren we elkaar kennen en groeit het vertrouwen in elkaar. De opvang kan pas goed starten, als iedereen zich goed voelt. Langzaam aan bouwen we dus op van het samen wennen, naar een uurtje alleen blijven tot een halve dag en een hele dag.

4. Structuur: Ik vind het leuk dat ik steeds kan terugvallen op de dagritmekaartjes. Het dagverloop en de structuur wordt ook telkens aangepast aan de kinderen die er zijn. Ook onze inrichting groeit mee met de kinderen die aanwezig zijn. Onze creche zal er dus nooit helemaal hetzelfde uitzien en zal steeds veranderen naar de noden van de kinderen.

5. Zelfstandig: Ik leer zelf mijn kleedjes uit te doen en zelf mijn eten op te scheppen en de tafel te dekken. We leren bewuste keuzes maken. Zo kiezen we elke dag zelf welk fruit we zullen eten. Ook kiezen we zelf waarmee we spelen en met wie we spelen. Ook zijn we nooit verplicht om deel te nemen aan de activiteiten die aangeboden worden. We zullen wel aangemoedigd worden, maar niet verplicht.

In ons kinderdagverblijf geloven we niet in het systeem van het straffen en belonen. We geloven dat we door te zoeken naar oorzaken, samen met het kind, sneller tot een oplossing zullen komen. Zo leren de kinderen dat ze emoties mogen tonen, en zo kunnen groeien dat ze op een leuke, respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan.


 

Ook wordt er dagelijks veel buiten gespeeld. We hebben een grote tuin waarin onze kinderen zich volledig kunnen uitleven in de zandbak, houtschors of tussen de stenen. Samen gaan ze weer op ontdekking en vullen ze de kruiwagens en emmers met natuurlijke materialen. Samen spelen ze in de regen en in de sneeuw.

Interesse?

Aarzel niet om ons te contacteren. Dit kan via ons contact formulier of telefonisch.

De opvang is elke dag geopend van 7u15 tot 18u en in vakanties van 7u30 tot 18u.

De opvang sluit 2 maal per jaar collectief:

- 2 laatste weken van juli

- tussen kerstmis en nieuwjaar

bottom of page